Dolci di Carnevale

[:it]Durante il periodo di Carnevale non potete perdervi i bizzarri, ma buonissimi, dolci. È facile confondersi visto che cambiano nome in ogni regione, ma la guida di seguito potrebbe essere d’aiuto:

 Le Chiacchiere o Crostoli (detti anche Frappe, Cenci o Sfrappole) sono nastri o foglietti di pasta fritta, ricoperti di zucchero a velo.

I Ravioli sono triangolini di pasta fritta ripieni di marmellata, crema o cioccolato.e triangles of fried dough filled with jam, vanilla cream or chocolate.

I Tortelli, originari della Lombardia, sono palline di pasta fritta a volte farciti con crema o cioccolato.

Le Frittelle Castagnole sono palline vuote o ripiene di riso, ricotta, crema pasticcera o mela.[:en]During Carnival time look out for very naughty, but extremely nice,  carnival pastries in our local bakeries. Each region has its own name for them, so it can get a little confusing but here is a general guide to help you out::

Chiacchiere or Crostoli (also known as Frappe, Bugie,Cenci or Sfrappole) are sheets or ribbons of fried, crispy dough covered in icing sugar.

Ravioli are triangles of fried dough filled with jam, vanilla cream or chocolate.

Tortelli  are fried balls of dough sometimes filled with cream or chocolate, typical from Lombardia

Frittelle or Castagnole are pancake balls left plain or filled with rice, ricotta, custard or apple.[:]